Οι τροφές που προστατεύουν από τη στυτική δυσλειτουργία

 

 

 

 
 
Οι τροφές που προστατεύουν από τη στυτική δυσλειτουργία
 
 
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας διαπίστωσαν ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσει ο άνδρας προβλήματα στύσης.
 
 
 
 
Τα φλαβονοειδή είναι μια κατηγορία οργανικών συστατικών που προσδίδουν σε φρούτα και λαχανικά έντονα χρώματα και θεωρούνται ευεργετικά για τον άνθρωπο, παρέχοντας προστασία από πλήθος ασθενειών.
 
 
Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, διαπιστώθηκε ότι οι τροφές που παρέχουν σημαντική ποσότητα φλαβονοειδών προστατεύουν τους άνδρες, ιδιαίτερα τους νεότερους, από τη στυτική δυσλειτουργία.
 
 
Μερικές από τις βασικότερες τροφές που παρέχουν φλαβονοειδή είναι οι εξής:
 
- μούρα (βατόμουρο, μύρτιλο κ.λπ.)
 
- κεράσια
 
- ραπανάκι
 
- εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ κ.λπ.)
 
- κόκκινο σταφύλι
 
- μαύρη σοκολάτα και κακάο
 
- μήλο
 
- μπρόκολο
 
- καυτερές πιπεριές
 
 
 
Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, οι άνδρες που καταναλώνουν τακτικά τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή διατρέχουν κατά 10% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα στύσης.
 
Πέρα από τη μεμονωμένη δράση των φλαβονοειδών, μια διατροφή που περιλαμβάνει γενικώς κατανάλωση σημαντικής ποσότητας φρούτων φάνηκε να συσχετίζεται με μειωμένο κατά 14% κίνδυνο εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας.
 
 
Ο συνδυασμός δε των φλαβονοειδών με τακτική σωματική άσκηση φάνηκε να παρέχει ακόμη μεγαλύτερη προστασία ενάντια στα προβλήματα στύσης.
 
«Γνωρίζαμε ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών που περιέχουν σημαντική ποσότητα φλαβονοειδών συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου διαφόρων παθήσεων, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια», δήλωσε η βασική συντάκτης της μελέτης Aedin Cassidy, σύμφωνα με το Fox News.
 
«Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που εξετάζει τη συσχέτιση μεταξύ φλαβονοειδών και στυτικής δυσλειτουργίας, η οποία πλήττει έως και το 50% των ανδρών μέσης ηλικίας και άνω», συμπληρώνει η ερευνήτρια.
 

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!