Η τέλεια γυναίκα

 

 

 
Η τέλεια γυναίκα
 
Περιμένεις την τέλεια γυναίκα ή τον τέλειο άνδρα και έτσι τυφλώνεσαι και δεν βλέπεις όλους τους όμορφους ατελείς ανθρώπους που περνούν από την ζωή σου. Κι αυτή η άσκοπη αναζήτηση σε κάνει να τα βάζεις με τον εαυτό σου. Κι αν δεν θυμώσεις με τον εαυτό σου θα οχυρωθείς πίσω από το θράσος να θυμώσεις με τον άλλον που δεν κατάφερε να γίνει ο τέλειος ή η τέλεια που αναζητούσες. Εκείνος που είχες σχεδιάσει στο μυαλό σου. Αλλά ο ίδιος ο χάρακας των προσδοκιών σου σε ματαιώνει. 
 
Απόσπασμα του Όσσο και το βιβλίο του "Τι είναι η αγάπη".
 
 
Όλοι οι άνθρωποι νομίζουν ότι θα αγαπήσουν όταν βρουν έναν τέλειο άνδρα ή μια τέλεια γυναίκα.
 
Έμαθα λοιπόν για ένα άντρα που έμεινε εργένης σε όλη του τη ζωή, επειδή έψαχνε την τέλεια γυναίκα. Όταν έγινε 70 χρονών, κάποιος τον ρώτησε:
 
"Ταξίδευες συνεχώς από την Νέα Υόρκη στο Καντμαντού, από το Καντμαντού στη Ρώμη από την Ρώμη στο Λονδίνο και έψαχνες. Δεν μπόρεσες να βρεις μια τέλεια γυναίκα; ούτε μια;". 
 
Ο γέρος στεναχωρήθηκε πολύ αλλά του αποκρίθηκε: "Ναι μια φορά την βρήκα. Μια μέρα πριν από πολύ καιρό συνάντησα μια τέλεια γυναίκα." 
 
Ο άλλος είπε:"Και τότε τι έγινε; γιατί δεν την παντρεύτηκες; 
 
Θλιμμένος, ο γέρος απάντησε: "Τι να κάνεις; Έψαχνε κι αυτή για έναν τέλειο άνδρα ..."

 

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!