Μην περιμένεις το σύμπαν να συνωμοτήσει μαζί σου! Το σύμπαν είσαι εσύ!

 

 

Μην περιμένεις το σύμπαν να συνωμοτήσει μαζί σου! Το σύμπαν είσαι εσύ!
Κι όταν το επιτύχεις θα δεις πια ότι δεν είχε καμία σημασία. Αλλά το παιχνίδι άξιζε!
 
«Όταν κάτι το θέλεις πολύ, το σύμπαν όλο θα συνωμοτήσει για να το πετύχεις.» Δεν το πρωτοείπε ο Κοέλιο και ας του το χρεώσανε σε σημείο μάλιστα να χρειάζεται να απολογηθεί για τις αποτυχίες όλων μας. Μεγαλώνοντας, καταλαβαίνεις ότι το σύμπαν δεν είναι κάτι αφηρημένο. Εσύ είσαι το σύμπαν! Το σύμπαν δεν είναι ένα εικαστικό δημιούργημα του Θεού όπου εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το παρακολουθείς ως επισκέπτης σε αποστειρωμένη γκαλερί. 
 
Το σύμπαν δεν έρχεται ως πυροσβεστήρας απλώς συμπλέει μαζί σου και η  επιτυχία έρχεται σε τεύχη!!
Το θέμα είναι να κάνεις το πρώτο επιτυχημένο βήμα. Για να πας στο Έβερεστ πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα από το σπίτι σου.
 
Το αίμα που κυκλώνει το σώμα μας, έλκεται από τις κινήσεις του γαλαξία. Είμαστε σύμπαν μέσα στο σύμπαν. Κι αν μοιάζουμε με σκόνη όλου αυτού συστήματος, είναι γιατί δεν συμπορευθήκαμε μαζί του. Το σύμπαν κι εμείς είμαστε το ίδιο σημείο. Η ίδια θέληση.
 
Ναι χρειάζεται θέληση για να επιτύχεις τους στόχους σου. Όταν ρώτησαν σε μια συνέντευξη τον Πάουλο Κοέλιο
 αν πιστεύει τελικά στο ρητό ότι το σύμπαν συνωμοτεί για να πετύχεις αυτό που θέλεις, ο ίδιος απάντησε αιφνιδιαστικά: «Όχι! …Ένα χρόνο πίεζα τον εκδότη μου και τον παρακαλούσα να με αποδεσμεύσει για να κυκλοφορήσουν τα βιβλία μου στο εξωτερικό αλλά εκείνος ήταν ανένδοτος. Μου έφερνε συνεχώς εμπόδια και δεν άφηνε τα βιβλία μου να μεταφραστούν. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για μένα. Χρειάστηκε να παλέψω πολύ.»
 Και τελικά τα κατάφερε! Έγινε ένας αγαπημένος συγγραφέας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
 
Τελικά μήπως το σύμπαν του έφερε εμπόδια για να πεισμώσει και να επιτύχει το στόχο του;
Σκεφτείτε την αποτοξίνωση του σώματος. Όταν θέλουμε να αποτοξινωθούμε από τα μολυσμένα στοιχεία του οργανισμού μας, τον πρώτο καιρό (επιλέγοντας μόνο φυσικές τροφές για να απαλλαγούμε από τις τοξικές), εμφανίζουμε συμπτώματα ασθένειας. Μας πιάνει πονοκέφαλος, ίλιγγος, κατάθλιψη, ατονία κ.α.  Μήπως το σύμπαν δεν μας τα σερβίρει όλα στο πιάτο με την πρώτη προσπάθεια, γιατί στοχεύει  να μας αποτοξινώσει από τις κακές συνήθειες της σκέψης μας οι οποίες προκύπτουν από την τεμπελιά, την ατολμία μας, την φυγοπονία μας ή την έλλειψη αυτοπεποίθησης;
 
Άλλωστε και το σύμπαν αγωνίζεται. Δεν του είναι όλα εύκολα! Τόσες τροχιές, τόσες συγκρούσεις πλανητών τόσα αστέρια που χάνονται και ξαναγεννιούνται! Δεν νομίζω οι γαλαξίες να στέκονται και να σκέφτονται αν αξίζουν ή αν θα πετύχουν συναντώντας εμπόδια. Ακολουθούν την τροχιά τους και μεταβάλλουν τη ζωή και τη διάρκεια της, σε ένα παιχνίδι.
Ακόμη και το σύμπαν χρειάζεται να συνωμοτήσει με το σύμπαν!
 Αν νιώσεις συγχωνευμένος με όλη αυτή την πλάση και όχι τόσο αγχωμένος ώστε να πιστεύεις ότι η σπουδαιότητα σου θα ανέλθει κοινωνικά εφόσον πετύχεις, αλλά επιθυμείς απλά να ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος, τότε κάποια στιγμή  θα τα καταφέρεις. Γιατί το θέμα δεν είναι να αποδείξεις ότι είσαι σπουδαίος ή ότι θα βγάλεις πολλά χρήματα. Ο Αϊνστάιν έλεγε ότι πρέπει να γίνεις ένας άνθρωπος της αξίας και όχι της επιτυχίας και ο λόγος αυτού του ανθρώπου μετράει διπλά γιατί: ήταν αποδεδειγμένα έξυπνος, διάσημος και στο τέλος πλούσιος! Και ξέρουμε δα πόσο τον πολέμησαν οι ίδιοι οι καθηγητές του ή η δυσλεξία του!
 
Το σύμπαν δεν πρόκειται να έρθει ακάλεστο στο σαλόνι σου, να αράξει στον καναπέ σου, μετά να σε πάρει από το χεράκι και να σε πάει στον στόχο σου . Θα πρέπει να αφήσεις το αίμα σου να συμπορευτεί με την τροχιά του. Να δεχθείς ότι είναι μεγαλύτερο και σπουδαιότερο από εσένα και να το ακολουθήσεις με τους κανόνες του. Συνέχισε να προσπαθείς λοιπόν. Το πρώτο σύμπαν ήταν ο πατέρας μας όταν μικρά και μελανιασμένα από το φόβο, μας μάθαινε κολύμπι. Είχε την ψυχραιμία και την υπομονή να μας καθοδηγεί αλλά πολλές φορές ξεχνάμε ότι εμείς ήμασταν αυτοί που κολυμπούσαν! Κολύμπα λοιπόν στο σύμπαν σε περιμένει!
Είμαστε τα πόδια και τα χέρια του σύμπαντος.
 
Όσοι πετυχαίνουν  τους στόχους τους, όσοι  πραγματοποιούν τα όνειρα τους, είναι  συνειδητοποιημένοι άνθρωποι δεν επιθυμούν απλά, αλλά  είναι συγχωνευμένοι μέσα στα θέλω τους. Εντοιχισμένοι. Γίνονται η ίδια τους η θέληση .  Γεμίζουν ζωτική ενέργεια και τότε, γίνονται το σύμπαν που επιθυμούν. Πριν καν φτάσουν στην αρχή της ολοκλήρωσης του στόχου τους, βρίσκονται ήδη στην εκπλήρωση του επόμενου σχεδίου τους γιατί είναι πλέον δυνατοί! Η σχέση επιθυμίας θέλησης είναι ερωτική. Αν πάλι παλέψεις με την ουσία σου για τους στόχους σου, χωρίς άγχος και παρόλα αυτά δεν επιτύχεις στα σχέδια σου, ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς αν ήθελες πραγματικά να πετύχεις τα όνειρα σου. Μπήκες στον αγώνα κι έχασες. Ε και; Μήπως άλλο ήθελες; Μήπως χρειαζόσουν την εμπειρία ενός  αγώνα; Μιας διεκδίκησης; Ενός λάθους που θα σου χρησιμεύσει σαν μάθημα για τον επόμενο σου στόχο; Όπως λέει άλλωστε και ο Καζαντζάκης «Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά»
 
Ζωή Κυροπούλου.
 
Για τον δυνατό, ένα σφάλμα είναι πληροφορία.
Nassim Nicholas Taleb, 1960-, Αμερικανολιβανέζος οικονομολόγος
 
Κάθε άνθρωπος που τα λάθη του χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να διορθωθούν, πρέπει να υπήρξε σπουδαίος.
(αναφερόμενος στον Αϊνστάιν)
 
Robert J. Oppenheimer, 1904-1967, Αμερικανός πυρηνικός φυσικός
Ο Σαίξπηρ δεν έχει ποτέ έξι γραμμές μαζί χωρίς ούτε ένα λάθος. Μπορεί να βρείτε εφτά. Αλλά αυτό δεν καταρρίπτει τον ισχυρισμό μου.
Σάμουελ Τζόνσον, 1709-1784, Άγγλος συγγραφέας
 

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!