14 Αποφάσεις του Σήμερα Όπου ο Μελλοντικός Εαυτός σου θα σε Ευγνωμονεί

 

 

 
14 Αποφάσεις του Σήμερα Όπου ο Μελλοντικός Εαυτός σου θα σε Ευγνωμονεί
 
Το τι κάνουμε σήμερα αναπόφευκτα επηρεάζει το μέλλον. Οι αποφάσεις που παίρνουμε το κάθε δευτερόλεπτο είναι σαν μικρά νήματα που μας συνδέουν με άπειρες δυναμικές και μεταβλητές του χρόνου. Θεωρώ ότι το παρελθόν είναι ο πιο σοφός και ταυτόχρονα ο πιο σκληρός δάσκαλος. Αν ήσουν πέντε ή δέκα χρόνια νεότερος, τι αποφάσεις θα συμβούλευες τον σημερινό σου εαυτό να κάνει διαφορετικά σήμερα;
 
1. Η κάθε βελτίωση ξεκινά από σήμερα
Είναι αμέτρητες οι φορές που έχουμε πει στον εαυτό μας πως θα ξεκινήσουμε κάτι αύριο. Μια αλλαγή, ένα ξεκίνημα ή μια διαφορετική αντιμετώπιση. Βέβαια αυτή η κίνηση δεν ήρθε ποτέ. Συνήθως θεωρούμε πως το να πράξουμε στο τώρα περιέχει περισσότερες πιθανότητες αποτυχίας και πως το αύριο θα είναι πιο ασφαλές. Δεν ισχύει!
 
2. Επένδυσε στον Εαυτό σου
Αν ο εαυτός σου ήταν μια μετοχή, ποιες αποφάσεις θα χρειαζόταν να πάρεις ώστε να αυξήσεις την αξία της; Τα χρόνια περνούν και αν δεν φροντίσουμε να κερδίσουμε από αυτά σε ωριμότητα και γνώση, τότε θα κερδίσουμε σε ποσότητα λαθών και μετανοιών που μας ακολουθούν σαν ρετσινιά που δεν φεύγει.
 
3. Πάρε συνειδητές αποφάσεις για το πώς θα σε επηρεάζουν οι καταστάσεις της καθημερινότητας σου
 
Δεν είναι όλες οι καταστάσεις και στιγμές ακαριαίες αστραπές της στιγμής. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου γνωρίζουμε προκαταβολικά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αποφασίζοντας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό από πριν, είναι μια υγιής και ποιοτική αντιμετώπιση.
 
4. Μην σταματάς ποτέ να μαθαίνεις νέες γνώσεις
 
Διάβαζε συνεχώς βιβλία, γνώριζε διαρκώς νέους ανθρώπους και φρόντισε να λαμβάνεις διαρκώς πληροφορίες που θα σε κάνουν καλύτερο. Οι αποφάσεις που παίρνεις για την γνώση σου είναι μικρές δυνάμεις που μπορούν να εξελιχθούν και να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή.
 
5. Δημιούργησε θετικές συνήθειες
Αυτά που κάνεις κάθε μέρα προγραμματίζουν τον εγκέφαλο σου και χαράσσονται βαθιά ως εντολές. Μια ποιοτικότερη διατροφή, ένα παραπάνω χαμόγελο και μια ποιοτική συζήτηση με κάποιον που εκτιμάς μπορούν να μετατραπούν σε μια ξεχωριστή κληρονομιά.
 
6. Μάθε με λεπτομέρεια την τέχνη της ανθρώπινης επικοινωνίας
 
Ο κάθε άνθρωπος είναι από μόνος του ένα μικρό σχολείο. Μπορούμε να μάθουμε από τον οποιοδήποτε, όσο παράξενο ή βαρετό μας φαίνεται στην αρχή. Το να ξέρεις να ακούς, να κατανοείς την οπτική των άλλων και να εκφράζεσαι είναι μια τέχνη που δεν πρόκειται ποτέ να ξεφτίσει στο πέρασμα του χρόνου.
 
7. Εντόπισε τις σχέσεις που σε καθόρισαν
 
Ποιοι είναι οι 10 σημαντικότεροι άνθρωποι που έχεις γνωρίσει μέχρι τώρα; Έχεις ακόμα επαφή μαζί τους; Τι έμαθες από αυτούς;
 
8. Μην αφήσεις ανεκπλήρωτα πάθη
 
Κάποια απωθημένα μας ακολουθούν και συνεχίζουν να μας καθορίζουν. Αν πιστεύεις πως υπάρχουν στιγμές που έχασες, χόμπι που παράτησες οι ανθρώπους που δεν ευχαριστήθηκες, ίσως χρειάζεται να δώσεις άλλη μια ευκαιρία. Οι στιγμές που φεύγουν δύσκολα έρχονται ξανά. Ο χρόνος παίζει περίεργα παιχνίδια.
9. Η επιτυχία δεν ορίζεται μόνο από το αποτέλεσμα
 
Επιτυχία είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις και το πώς αισθάνεσαι με τον εαυτό σου όταν αυτή η διαδικασία τελειώσει. Τον Ιούλιο είχα επιτυχής εκπλήρωση τουλάχιστον τεσσάρων Projects. Όταν τελείωσε ο μήνας είχα κερδίσει 2 υπερκοπώσεις και έναν νευρικό κλονισμό από την πίεση και το στρες. Αν με ρωτούσες τι  θα ήθελα να γίνει διαφορετικά θα δήλωνα κατηγορηματικά ότι το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν η συναισθηματική τριβή που είχα με τις καταστάσεις. Τα projects πέτυχαν στο 101% αλλά δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να απολαύσει ούτε την διαδικασία ούτε το αποτέλεσμα.
 
Πρώτα παίρνεις αποφάσεις για τον εσωτερικό σου κόσμο και μετά για τον εξωτερικό
 
10. Επέτρεψε στον Εαυτό σου να είναι περήφανος για το παρελθόν σου
 
Κοιτώντας πίσω σου δεν θα δεις μόνο αποτυχίες. Θα παρατηρήσεις πως υπάρχουν στιγμές ξεχωριστές και όμορφες. Ποιες στιγμές από το παρελθόν σου θα ήθελες να ξαναζήσεις;
 
11. Μην φοβηθείς ούτε στιγμή να δοκιμάσεις νέες κατευθύνσεις
 
Έχουν υπάρξει στιγμές που η ζωή μας έχει κλείσει τι μάτι πονηρά. Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις. Θεωρώ ότι ευκαιρίες που εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένουμε είναι σημάδια από την ίδια την ζωή ότι έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσεις κάτι νέο.
 
12. Μην θυσιάζεις την αξιοπρέπεια σου για κανέναν λόγο
 
Μπορεί ένας μισθός ή ένα περίεργο αφεντικό να είναι ικανό να σου ανατινάξουν την ψυχική ηρεμία. Οι καιροί είναι περίεργοι όμως η διατήρηση της προσωπικής σου αξιοπρέπειας δεν έχει τιμή. Είναι η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και δεν ανταλλάσσεται με τίποτα.
 
13. Δοκίμαζε συνεχώς τα όρια των δυνατοτήτων σου – Είναι απεριόριστα
 
Δεν μπορούμε μάθουμε από την αδράνεια και δεν πρόκειται να εξελιχθούμε από την σταθερότητα. Λέξεις όπως ρίσκο, συνεχής προσπάθεια και θυσίες δεν είναι απλές λέξεις. Είναι αποφάσεις καθοριστικές, που αν χρησιμοποιούν τις κατάλληλες στιγμές χαράσσουν μοναδικά μονοπάτια.
14. Μην αφήνεις τις στιγμές να γλιστρούν μέσα από τα χέρια σου
 
Μπορεί οι αποφάσεις να δημιουργούν στιγμές ή και το αντίθετο. Η αξία όμως που έχει η κάθε στιγμή για εμάς μετριέται από τα συναισθήματα που μας προσφέρει και από το πώς μας κάνει να αισθανόμαστε για τον εαυτό μας.
 
Χρήστος Παπανίκας
 
 

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!