Πως να δεχθούμε την αγάπη

 

 

 
Πως να δεχθούμε την αγάπη
 
 
 
Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των ανθρώπων στις μέρες μας είναι να δεχθούν να αγαπηθούν και να αγαπήσουν. Άνθρωποι που χρησιμοποιούν διάφορες άμυνες για να κρατήσουν την αγάπη μακριά από την ζωή τους φοβούμενοι μη τυχόν και πληγωθούν.
 
Έτσι κρύβονται πίσω από τον κυνισμό και την αλαζονεία ή στήνουν έναν τοίχο σκληρής και υπερρεαλιστικής λογικής προσπαθώντας να μην εμπλακούν συναισθηματικά στην ζωή τους. Βέβαια όταν ένας άνθρωπός αφήνει την αγάπη έξω από την ζωή του στην ουσία αφήνει τον εαυτό του έξω από την ζωή.
 
Δείξτε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους όταν λέτε ή σας λένε «σ ‘αγαπώ». Είτε πρόκειται για μια στενή σχέση, είτε για μια φιλική σχέση, είτε για μια οικογενειακή, είναι σημαντικό να μπορείτε να δώσετε και να δεχτείτε με χαρά και εμπιστοσύνη την δήλωση της αγάπης.
 
Βάζοντας στην άκρη το πρόσωπο που σας δείχνει την αγάπη του επειδή είστε φοβισμένοι ή επειδή δεν ξέρετε τι να πείτε αποτρέπετε ανθρώπους να μπουν στην ζωή σας και να σας δείξουν τι αισθάνονται. Αυτή η τακτική μπορεί εύκολα να σας αποξενώσει και όταν πια θα θέλετε να την αλλάξετε να είναι πολύ αργά.
 
Για να δεχθείτε την αγάπη στην ζωή σας πρέπει να σταματήσετε να φοβάστε την απώλεια. Πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι είναι σε θέση να δεχθούν την αγάπη γιατί παλαιότερα έχασαν κάποιον που αγαπούσαν και δε θέλουν να ξανανιώσουν αυτό το άσχημο συναίσθημα.
 
Ένας χωρισμός, ένας καβγάς, μια μετακόμιση σε άλλη πόλη ή χώρα ή ακόμη κι ένας θάνατος μπορεί να αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στον ψυχισμό σας. Άλλα όλα τα παραπάνω είναι κομμάτι της ζωής και κανείς δεν έχει ζήσει μια ζωή που να μην έχει βιώσει έστω και μία απώλεια με κάποιον τρόπο. Αν περάσετε μια ολόκληρη τη ζωή σας κάνοντας στην «άκρη» όποιον σας αγαπά μη τυχόν και τον χάσετε αργότερα θα αισθάνεστε πάντα μόνοι και θα στερήσετε από τον εαυτό σας χαρά και ευτυχία. Δεχτείτε την αγάπη και εμπιστευτείτε τη ροή της ζωής.
 
Ένα σημαντικό βήμα επίσης είναι να αγαπήσετε τον εαυτό σας και αυτό μπορεί να είναι το πιο δύσκολο βήμα απ’ όλα. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου είναι δύσκολο να δεχθείς να λάβεις αγάπη, γιατί ποτέ δεν θα πιστέψεις ότι το αξίζεις.
 
Πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα, να βρείτε εκείνους τους λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να τους αλλάξετε. Γνωρίστε τον εαυτό σας και δώστε του ευκαιρίες. Να θυμάστε ότι κάθε άτομο είναι ξεχωριστό και ότι είμαστε όλοι άξιοι της αγάπης.
 
Κάθε μέρα να είστε ανοιχτοί στην ροή της αγάπης. Ανοίξτε λίγο την καρδιά σας και ζήστε τη στιγμή. Εκτιμήστε το γεγονός ότι οι άλλοι άνθρωποι νοιάζονται για σας και σας αγαπούν. Γίνετε δεκτικοί στην αγάπη των άλλων είναι κάτι που μπορείτε να μάθετε στον εαυτό σας. Σταματήστε να καταστρώνετε άμυνες και δείξτε βαθιά πίστη, φροντίδα και υποστήριξη στον εαυτό σας. Αγαπήστε και αγαπηθείτε.
 
Και δεν είναι ανάγκη να «κρατάτε το σκορ». Δεν χρειάζεται να δώσετε και να πάρετε αγάπη από το ίδιο άτομο. Η αγάπη θα γυρίσει πάντα σε εσάς με έναν τρόπο πάντα, μα πάντα.
 
Μην ακούτε τους απαισιόδοξους. Η κοινωνία αντιμετωπίζει τους δοτικούς και διαχυτικούς ανθρώπους με φόβο και δυσπιστία. Ξεφύγετε από την κοινωνική κλιμάκωση του φόβου. Η κοινωνία εκτρέφει χρόνια τώρα ψωροπερήφανα, άπληστα και εγωιστικά όντα που μοιάζουν μόνο οπτικά με άνθρωπο.
 
Μην πιστέψετε πως δεν υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι που στην ουσία αυτοί είναι που αλλάζουν σιγά σιγά τον κόσμο αλλά και τις ζωές αυτών που αγαπούν.
 
Δείξτε αγάπη και λάβετε αγάπη. Αγκαλιαστείτε, φιλήστε, χαρείτε, μιλήστε όμορφα και γλυκά, χαμογελάστε και αφήστε την αγάπη να εισχωρήσει σε κάθε σας κίνηση… σε κάθε σας βλέμμα.
 
Το Κλειδί της Σκέψης 

www.tokleidi.com

 

Δεν ξέρω να αγαπώ

 

Τι μπορεί να κάνει η παιδική κακοποίηση χρόνια μετά; Πως αντιλαμβάνεται τον κόσμο μια νέα γυναίκα που υπήρξε κακοποιημένη από την μητέρα της. Η Στέλλα με αυτό το νοσηρό παρελθόν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μέλλον. Εμπλέκεται σε παρακμιακές καταστάσεις και σε ακραίες σεξουαλικές συναναστροφές. Κινείται από μια αυτοκαταστροφική εσωτερική δύναμη αποδομώντας τον εαυτό της γιατί δεν ξέρει πώς να τον διαχειριστεί. Περπατάει στη ζωή σαν τυφλή. Για ένα χάδι θα μπορούσε να σκοτώσει ή να σκοτωθεί. Αλλά δεν δίνει αγάπη σε κανέναν. Καθοδηγείται από τον θυμό της και τον σκορπάει παντού. Ένας ψυχολογικός μύθος, εμπνευσμένος από αληθινά γεγονότα στο βιβλίο "Δεν ξέρω να αγαπώ"

 

εδώ θα βρεις κριτικές του βιβλίου

Δεν ξέρω ν'αγαπώ. Το βιβλίο της Ζωής Κυροπούλου.

 

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!