Γιατί πρέπει να είσαι περήφανος για κάθε χαμένο ή κερδισμένο έρωτα που περνά από την ζωή σου.

 

 

Γιατί πρέπει να είσαι περήφανος για κάθε χαμένο ή κερδισμένο έρωτα που περνά από την ζωή σου.
 
Ο τρόπος που ερωτεύεται κανείς είναι το δάχτυλο που δείχνει το δάσος. Και το δάσος είναι ο ερωτευμένος. Αυτός που δέχεται τον έρωτα είναι απλά το δέντρο. 
 
Ο άνθρωπος που έχει ερωτευθεί δεν πρέπει να αγνοεί το δάσος. Κάθε φορά που ερωτεύεται πρέπει να ξέρει ότι όλη αυτή η βλάστηση του ανήκει . Ο έρωτας του είναι αυτός ο ίδιος. Είναι η αποκάλυψη του.
 
Δεν ανήκει στον άλλον και ας απευθύνεται προς τα κει. Κι όταν πάψει να τον εμπνέει το αντικείμενο του πόθου του ή απλά χωρίσει βίαια, ο άνθρωπος που έχει ερωτευθεί βαθιά,  θα συνεχίσει να είναι ο τρόπος που ερωτεύεται. Γι αυτό πρέπει να είναι περήφανος για ότι ήταν ικανός να δώσει και ότι πρόκειται να δώσει στο μέλλον.
 
 
 
 
Απο την άλλη όσα δεν μπόρεσε να κάνει για την χαμένη του σχέση είναι ένα σκαλοπάτι εξέλιξης κι αυτό που του μένει, είναι να προσπαθήσει να τα δώσει στην επόμενη.  Στο τέλος κανένας χαμένος έρωτας δεν πρέπει να αισθάνεται αδικαίωτος. Η ικανότητα να ερωτεύεσαι είναι από μόνη της μια υψηλή τέχνη.
 
Κανείς δεν πρέπει να είναι περήφανος για τον έρωτα που του δίνει το ταίρι του. Όσο σπουδαίος και να είναι ο τρόπος του άλλου, πρέπει πάντα να θυμάται ότι είναι προϊόν μιας έμπνευσης που δεν του ανήκει. Όπως ένα υπέροχο βουνό που εμπνέει έναν ποιητή. Δεν μπορεί το βουνό να καμαρώνει (όσο υπέροχο και να είναι)  για ένα ποίημα που δεν ήταν ικανό να γράψει!
 
Όπως αντίστοιχα και η κότα δεν μπορεί να παινεύεται για την υπέροχη κοτόσουπα που έφτιαξε η μαγείρισσα.
 
Γι αυτό αν αξιωθήκαμε να μας ερωτευθούν δυνατά πρέπει να είμαστε σεμνοί να μην καμαρώνουμε για την δοτικότητα του άλλου αλλά αν ευνοηθούμε από αυτήν να αισθανόμαστε ευλογημένοι από την ίδια την ζωή .
 
 
Και όταν είμαστε εμείς αυτοί που προδόθηκαν ή παραδόθηκαν πρέπει να γνωρίζουμε ότι αξιωθήκαμε να εκφραστούμε και να σχεδιάσουμε την σχέση μας με ένα πολύτιμο και ξεχωριστό ταλέντο. Την ικανότητα μας να αγαπούμε. Γιατί αυτή  η ικανότητα είτε εκφρασμένη λάθος είτε σωστά είναι τα φτερά της ελευθερίας μας.
 
 Ζωή Κυροπούλου 

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!