9 πράγματα που η κόρη χρειάζεται από τον μπαμπά της

 

 

 

 
9 πράγματα που η κόρη χρειάζεται από τον μπαμπά της
 
 
Για κάθε κόρη ο μπαμπάς είναι ο πρώτος της άντρας και εκείνος που θα καθορίσει τις σχέσεις της με το αντίθετο φύλλο. Παρακάτω παραθέτουμε 9 βασικά πράγματα που χρειάζεται μια κόρη από τον σημαντικότερο άντρα της ζωή της, τον μπαμπά της!
Από την επιστημονική ομάδα του Στέλιου Μαντούδη, Αναπτυξιολόγου - Εργοθεραπευτή www.mandou.gr
 
1. Κάντε τη να νιώσει ασφαλή
Η μικρή κορούλα έχει ανάγκη να νιώθει πως ο μπαμπάς της είναι πάντα εκεί για εκείνη αλλά και ότι νοιάζεται για τα ενδιαφέροντά και συναισθήματα της. Δείξτε με πράξεις και επιβεβαιώστε της πως θα είστε πάντα κοντά της σε οτιδήποτε χρειαστεί, αλλά συνοδεύεστε την και σε ένα πάρτι. Μέχρι την πόρτα βέβαια!
 
2. Φερθείτε ευγενικά
Είναι σημαντικό ως πατέρας αλλά και ως άντρας να φέρετε ευγενικά στη γυναίκα και στα παιδιά του. Η κόρη έχει ανάγκη από τους καλούς τρόπους του μπαμπά της, όχι επειδή είναι ευαίσθητη (αν και πολλές φορές είναι), αλλά γιατί αυτός είναι ένας όμορφος τρόπος να της δείξει ότι ενδιαφέρεται για εκείνη.
 
3. Χαρίστε της την ελευθερία
H κόρη σας χρειάζεται την ίδια ελευθερία για να μεγαλώσει και να ζήσει όπως και ένας γιός. Έχει την ανάγκη να ζήσει την περιπέτεια και να εξερευνήσει τον κόσμο. Δώστε της την ελευθερία να κάνει λάθη και να μάθει μέσα από αυτά.
 
4. Δώστε την απαραίτητη προσοχή
Η κάθε κόρη έχει την ανάγκη να νιώθει πως είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του μπαμπά της. Θέλει να έχει την πλήρη προσοχή του γι’ αυτό ακούστε την προσεκτικά όχι μόνο σε όσα σας λέει αλλά και σε όσα νιώθει. Ακούστε την χωρίς να την κρίνετε ή να την κριτικάρετε.
 
5. Βάλτε το γέλιο στη σχέση σας
Το χιούμορ είναι κάτι που χρειάζεται στη ζωή όλων μας. Η ανατροφή των παιδιών έχει άπειρες ευχάριστες στιγμές και είναι ανεκτίμητη η στιγμή που ένα παιδί γελάει επειδή είναι χαρούμενο. Ένας μπαμπάς οφείλει να γελάει με την κόρη του, αλλά προσοχή, όχι με αυτά που κάνει. Τα κορίτσια μπορεί να πάρουν στραβά μια κριτική που ίσως αφορά το σώμα τους ή το πώς αισθάνονται. Γι’ αυτό, πείτε της αστεία, γελάστε παρέα αλλά μην αστειευτείτε ποτέ με την ίδια!
 
6. Υποστηρίξτε την
Κάθε παιδί έχει ανάγκη από την πατρική υποστήριξη. Η κόρη σας ως η πιο ευαίσθητη και εύθραυστη χρειάζεται να ξέρει ότι θα κάνετε τα πάντα για να την υποστηρίξετε. Έχει ανάγκη να ξέρει ότι πιστεύετε σ’ εκείνη και τις δυνατότητες της.
 
7. Δείξτε στοργή και αγάπη
Κάθε κορίτσι θέλει να νιώθει αρεστό, και ο πρώτος άντρας που θέλει να νιώθει αρεστή είναι σαφώς ο μπαμπάς της. Γι’ αυτό κάθε μπαμπάς οφείλει να της δείχνει στοργή, αγάπη και να την κάνει να νιώθει μοναδική. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα αναζητάει από κάθε άνθρωπο που θα γνωρίζει μελλοντικά.
 
8. Μάθετε να τη συγχωρείτε
όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, έτσι και η κόρη σας μπορεί να κάνει πράγματα που ίσως δεν συμβαδίζουν με τις δικές σας αντιλήψεις. Μάθετε να συγχωρείτε και να μη της κρατάτε ποτέ κακία για τα λάθη του παρελθόντος.
 
9. Περάστε χρόνο μαζί
Είναι ίσως δύσκολο για μερικούς μπαμπάδες να βρουν κοινές δραστηριότητες με την κόρη τους. Δεν είναι όμως καθόλου παράξενο για ένα πατέρα να κάνει παρέα με την κόρη του. Η παρουσία σας δίπλα της, ακόμα και σε απλές δραστηριότητες, είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να της δείξετε ότι νοιάζεστε γι’ αυτήν. Γι’ αυτό διαθέστε της όσο χρόνο νοιώθετε ότι χρειάζεται ώστε να περνάτε περισσότερες ώρες μαζί.
 
 
 
 
Δεν ξέρω ν' αγαπώ
 
 
Τι μπορεί να κάνει η παιδική κακοποίηση χρόνια μετά; Πως αντιλαμβάνεται τον κόσμο μια νέα γυναίκα που υπήρξε κακοποιημένη από την μητέρα της. Η Στέλλα με αυτό το νοσηρό παρελθόν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μέλλον. Εμπλέκεται σε παρακμιακές καταστάσεις και σε ακραίες σεξουαλικές συναναστροφές. Κινείται από μια αυτοκαταστροφική εσωτερική δύναμη αποδομώντας τον εαυτό της γιατί δεν ξέρει πώς να τον διαχειριστεί. Περπατάει στη ζωή σαν τυφλή. Για ένα χάδι θα μπορούσε να σκοτώσει ή να σκοτωθεί. Αλλά δεν δίνει αγάπη σε κανέναν. Καθοδηγείται από τον θυμό της και τον σκορπάει παντού. Ένας ψυχολογικός μύθος, εμπνευσμένος από αληθινά γεγονότα στο βιβλίο "Δεν ξέρω να αγαπώ"
 
 
 

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!