Πως θα γίνεις η πιο όμορφη γυναίκα που είδες ποτέ!

 

 

 
 
 
 
Δεν πρόκειται κανείς ποτέ να τηρήσει την υπόσχεση του ότι θα γίνεις πανέμορφη. Δεν συμφέρει. Καμία εταιρεία καλλυντικών δεν θα σε εξελίξει. Δεν την συμφέρει οικονομικά. Η εταιρεία σαμπουάν θα σου πει πως πρέπει τα μαλλιά σου να είναι πράσινα. Και θα τα κάνεις. Μετά η ίδια εταιρεία θα  σου προκαλέσει ανησυχία για την υγεία της τρίχας σου μετά την πράσινη βαφή και θα σου προτείνει ένα προϊόν ειδικά για πράσινο μαλλί. Και θα το πάρεις. Θα κάνει της μόδας τα κοντά μαλλιά και αίφνης  η μόδα θα μεταστραφεί καθώς θα πληρώσει την γκαρντάσιαν να βγει με μακριά ποστίς μέχρι τον πισινό της και θα πληρώσεις για να μακρύνουν. Ο πλαστικός χειρουργός θα πληρώσει διεθνές μοντέλο να λανσάρει το μικρό στητό στήθος αφού πρώτα έχει επιβάλει σε όλη την γυναικεία αγορά, να αγοράσει στήθος νούμερο 6. Έτσι πάει η ομορφιά του συρμού. Ακολουθεί τάσεις.
 
Η αισθητική της αρμονίας λείπει. Υπάρχει η τάση της αγοράς όχι της ομορφιάς.
Το θέμα με την ομορφιά είναι η σύγκριση. Μας μαθαίνουν από μικρές να ανταγωνιζόμαστε. Όλος ο κόσμος είναι ένα άτυπο καλλιστείο. Αλλά το κλειδί της ομορφιάς είναι η ισορροπία και η αυθεντικότητα. Και της σούπερ ακαταμάχητης ομορφιάς, είναι να ξεπερνάς κάθε φορά σε ομορφιά τον εαυτό σου και όχι την διπλανή σου. Στην ομορφιά, υπάρχει χώρος για όλες μας.
Όταν όλες οι γυναίκες ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς προσπαθώντας να γίνουμε πανομοιότυπες, είναι σαν να λέμε ότι απαιτούμε από όλους τους ζωγράφους να ζωγραφίζουν αενάως το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Το ίδιο θέμα! Είμαστε ένας ζωγραφικός πίνακας με το δικό του αποκλειστικό θέμα. Πότε θα το καταλάβουμε;
 
Δεν είναι θέμα ρυτίδας είναι θέμα προσωπικότητας. Όταν δουλεύουν καλά τα κύτταρα των εσωτερικών σου οργάνων, συμπλέοντας με το ισορροπημένο μυαλό σου, τότε δημιουργείς ομορφιά. Καθαρό βλέμμα, όμορφες κινήσεις στο σώμα, ανοιχτόκαρδο χαμόγελο. Σεβάσου τις ατέλειες σου. Έρχονται να δώσουν την υπογραφή σου. Οι σωματικές ατέλειες η οι ατέλειες προσώπου, δηλώνουν την ιδιαιτερότητα σου. Είναι η αποτύπωση του  χαρακτήρα σου. Μην τον φοβάσαι τον χαρακτήρα σου. Αποδέξου τον. Πες αυτή είμαι. Δεν ξέρεις πόσο θα απελευθερωθείς !
 
Τα μοντέλα είναι υποχρεωμένα να είναι άψογα στις φωτογραφίες γιατί πρέπει να δηλώσουν αμέσως αυτή την εσωτερική ομορφιά. Τον χαρακτήρα. Με μια μπανανόφλουδα όμως. Πρέπει να δώσουν την αίσθηση στο υποψήφιο θύμα- καταναλώτρια ότι όλη αυτή την αίσθηση του χαρακτήρα, την χρωστάνε στο διαφημιζόμενο προϊόν. Οι φωτογράφοι αδυνατούν να αποδώσουν φωτογραφίζοντας ένα πρόσωπο, την εσωτερική ομορφιά που ακτινοβολεί. Γι αυτό λοιπόν δεν τους νοιάζει η εσωτερική ομορφιά όσο κάνουν την δουλειάς τους. Εργαζόμενοι είναι. Θέλουν  να είναι ευχαριστημένος ο επιχειρηματίας που τους πληρώνει. Θέλουν να βάλουν ψωμί στο τραπέζι τους.
 
Πώς λοιπόν να «βγάλουν» οι φωτογράφοι την ενέργεια στο φακό ενός χαρισματικού ανθρώπου; Πώς να αποδώσουν την θέρμη του; Την ζεστασιά, την αυτοπεποίθηση ή την απλότητα του; Γι αυτό αναγκαστικά στήνουν σκηνικά..ζητούν από τα μοντέλα να είναι αγέρωχα η τολμηρά η ντροπαλά ανάλογα με τις ανάγκες του σεναρίου της φωτογράφησης. Στις περιπτώσεις που συναντούμε ένα μοντέλο στην πραγματική ζωή δεν το αναγνωρίζουμε γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Μας φαίνεται χαμηλότερο των προσδοκιών μας. 
 
 
Αυτό δεν σημαίνει ότι τα προϊόντα κάνουν κακό. Είναι ωραίο να ανοιγοκλείνεις και να πεταρίζεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου αν το κάνεις κέφι να τινάζεις τα αγέρωχα ψεύτικα μαλλιά σου αν το γουστάρεις, να στολίζεις τα χείλη σου με κραγιόν αν το έχεις ανάγκη. Παίξε διασκέδασε το μόνο για σένα! Το πρώτο όμως που πρέπει να φροντίσεις χαλαρά, είναι ότι τα μάτια πρέπει να γεμίσουν με χορτασμένο βλέμμα, τα μαλλιά να λάμπουν λεία από ευχαριστημένες ορμόνες και τα χείλη να απελευθερωθούν από τη σφιγμένη έκφραση της ματαιοπονίας. 
 
Ας πάψουμε να είμαστε καταναλωτές εικόνων. Βλέπω γύρω μου πανέμορφες γυναίκες που δεν γνωρίζουν ότι είναι θεές. Συγκρίνονται συνέχεια. Αυτή την γυναικεία αμηχανία απέναντι στη σύγκριση την γνωρίζει συνήθως και το φλερτ τους. Πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν μια αντίπαλο για να μειώσουν την γυναίκα τους. Το θέμα όμως δεν είναι οι άλλοι. Είστε εσείς. Για την δική σας αγάπη προς τον εαυτό σας μιλάμε. Κι αν ο σύντροφος σας λέει ότι προτιμάει εκείνο το κορίτσι με το σηκωμένο οπίσθιο συστήστε του να πάει για λιποαναρρόφηση κοιλιάς. Συνήθως οι κομπλεξικοί άνδρες προσπαθούν να έχουν κομπλεξικές γυναίκες δίπλα τους για να τις κρατήσουν. 
 
Υπάρχουν γυναίκες πανέμορφες που πέρασαν μια ζωή θεωρώντας ότι είναι άσχημες για να φτάσουν τελικά στα 80 και να δουν ξαφνικά μια φωτογραφία από τα παλιά, ώστε να καταλάβουν ότι είχαν μια πολύ δυσάρεστη ψευδαίσθηση για τον εαυτό τους. 
 
Δυστυχώς (σχετικά με τη ζωή γενικά και όχι μόνο ειδικά), ζούμε με θαυμαστικά ψάχνοντας κάπου να βάλουμε μια τελεία και χανόμαστε στις παρενθέσεις.
 
 
Ζωή Κυροπούλου συγγραφέας –δημοσιογράφος.
 

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!