Το ωραιότερο και αρχαιότερο γράμμα μιας Ευγενούς Αβισσυνής που περιγράφει την καρδιά της γυναίκας

 
 
Δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε αυτό το καταπληκτικό γράμμα που εκφράζει αβίαστα το μεγαλειώδες προνόμιο της γυναίκας να δημιουργεί ζωή αλλά και να εμπνέει ζωή μέσα από τον έρωτα που την αλλάζει για πάντα και διαρκώς. Το αλίευσα μέσα από το βιβλίο «Να θέλεις και να ερωτεύεσαι» του σπουδαίου ψυχοθεραπευτή Rolo May.
 
 
Αφού ο ειδικός αναφέρει ότι ο άνδρας αισθάνεται ζήλια, θαυμασμό, δέος αλλά και αμηχανία απέναντι στη μυστηριώδη δύναμη της γυναίκας να φτιάχνει και να πλάθει ζωή, παραθέτει το παρακάτω απόσπασμα μιας αρχέγονης εξομολόγησης της άγνωστης σε εμάς Ευγενούς Αβισσυνής χωρίς όνομα. 
 
 
Απολαύστε το!
 
 
«Η μέρα που μια γυναίκα απολαμβάνει τον πρώτο έρωτα, την κόβει στα δυό. Ο άνδρας, μετά τον πρώτο έρωτα είναι ίδιος όπως πρώτα. Η γυναίκα μετά από εκείνη την ημέρα είναι άλλη. Αυτό συνεχίζεται σε όλη την ζωή της.
Ό άνδρας, περνάει μια νύχτα δίπλα σε μια γυναίκα και φεύγει. Η ζωή του και το σώμα του είναι πάντα τα ίδια. Η γυναίκα συλλαμβάνει. Ως μητέρα, είναι άλλος άνθρωπος από ότι χωρίς το παιδί. Τον καρπό μιας νύχτας, τον φέρει στο σώμα της για εννέα μήνες. Κάτι φυτρώνει. Κάτι μεγαλώνει στη ζωή της και δεν θα την αφήσει ποτέ. Είναι μητέρα. Είναι και παραμένει μητέρα, ακόμη κι αν το παιδί της πεθάνει ακόμη κι αν όλα τα παιδιά της πεθάνουν.
Γιατί έστω και μια φορά εκύησε παιδί κάτω από την καρδιά της. Και αυτό δεν αφήνει την καρδιά της ποτέ. Ούτε και όταν πεθάνει. Ο άνδρας, δεν τα ξέρει όλα αυτά. Δεν γνωρίζει την διαφορά πριν και μετά τον έρωτα πριν και μετά την μητρότητα. Μόνο μια γυναίκα ξέρει και μπορεί να μιλήσει γι αυτό… Εκείνη πρέπει να είναι κορίτσι για πάντα και μάνα για πάντα. Πριν από κάθε έρωτα είναι παρθένα…. Μετά από κάθε έρωτα είναι μάνα.»
 
Επιμέλεια, Ζωή Κυροπούλου

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!