Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.

 
 
Ένα αληθινό ερωτικό γράμμα 
 
 
Η αγάπη δεν είναι κατάσταση αλλά χαρακτήρας. Το θέμα δεν είναι να μας αγαπήσει κάποιος άλλος, αλλά εμείς, εμάς. Βαθιά, ουσιαστικά, ολοκληρωτικά, πλημμυρισμένα. 
 
Έτσι για το κέφι μας, την εμπειρία μας και για να απολαύσομε τα αισθήματα μας μέχρι το μεδούλι τους και μέχρι το βαθύτερο μας κύτταρο. Να εξουσιαστούμε από τον πιο μικρό μας πυρήνα. 
Βλέπετε, ως γνωστόν, ένας άνθρωπος με επίγνωση της προσωπικής του αξίας καθώς δεν προσπαθεί να προσκολληθεί πάνω  σε κάποιο άλλο ταίρι -τρόπαιο  (με μεγάλο αμάξι, μεγάλο στήθος, πολλά νιάτα, πολλά λεφτά) μπορεί να αγαπήσει ελεύθερα!
 
 Γι αυτό ο έρωτας είναι επανάσταση και μπορεί να νικήσει ακόμη και τον θάνατο. Κι αν δεν μπορεί να τον νικήσει μερικές φορές, σίγουρα μπορεί να τον αψηφήσει!
 
Η επανάσταση πιστεύουμε πολλές φορές  ηλιθιωδώς ότι προτιμάει τα νιάτα.
 
Όμως το μεγαλύτερο και πιο συγκινητικό ρίγος μιας ερωτικής επανάστασης  βρίσκεται μέσα σε κάθε νεανικό γέρο όπου εμείς, με την αντιδιαστολή των νιάτων μας (σαν δερμάτινα σακιά φορτωμένα με κολλαγόνο) προσπερνούμε ανυποψίαστα, μέσα στη τόση πολύβουη καθημερινότητα. 
Το να είσαι νέος ενώ μεγαλώνεις, το να αγαπάς με πάθος, σημαίνει ότι είσαι χαρακτήρας υπερβατικός και αυτό δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την ηλικία.
 Η υπέρβαση πολλές φορές μπορεί να κατοικεί ασίγαστα και μέσα σε ένα ηλικιωμένο σώμα που   βρίσκεται σε διαρκή  εξέγερση γιατί έχει μάθει να αγαπάει με την ψυχή. 
 
Το παρακάτω αληθινό ερωτικό  γράμμα του Γάλλου φιλόσοφου Αντρέ Γκόρζ , περιγράφει αυτή την επανάσταση του έρωτα δύο ηλικιωμένων ανθρώπων, με τον πιο γλαφυρό και αληθινό τρόπο.
 
 
ΗΓΞΓΞ
 
"Μόλις έγινες ογδόντα δύο χρονών.
Κόντυνες 6 εκατοστά, ζυγίζεις μόλις σαράντα έξι κιλά αλλά είσαι πάντα ωραία, χαριτωμένη και ποθητή.
Είμαστε μαζί πενήντα οχτώ χρόνια και σε αγαπώ περισσότερο από ποτέ.
Προσφάτως σε ξανά ερωτεύθηκα κι έχω μέσα μου ένα κενό που ξεχειλίζει και που δεν γεμίζει παρά μόνο όταν το σώμα σου σφίγγεται πάνω στο δικό μου "
 
Την επόμενη ημέρα (στις 24 Σεπτεμβρίου 2007).ο Αντρέ  βρέθηκε νεκρός δίπλα στο άψυχο σώμα της συζύγου του. Τερμάτισαν την ζωή τους με κοινή τους απόφαση καθώς η γυναίκα του, έπασχε από εκφυλιστική ασθένεια.
 
Έξω από την κεντρική πόρτα του σπιτιού τους, υπήρχε η επιγραφή με την ένδειξη: «ειδοποιείστε την χωροφυλακή». 
Κοντά στα σώματα τους βρέθηκαν χειρόγραφές επιστολές   με αποδέκτες τους οικείους τους. 
Ο Αντρέ Γκορζ ήταν 84 ετών, ενώ η σύζυγος Ντορίν  83.
 
Ζωή Κυροπούλου.

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!