Χρειάζεται μεγάλο αντριλίκι να είσαι γυναίκα.

 
 
 
Δεν πιστεύω σε άνδρες και γυναίκες. Πιστεύω σε φιλότιμο και μη φιλότιμο. Έχω δει εξαιρετικούς πατεράδες που θυμίζουν μητέρες. Με θαυμάσιο μητρικό φίλτρο και απέναντι στα παιδιά τους αλλά και απέναντι στις γυναίκες τους πράγμα που ενισχύει την ρώμη και την πατρικότητα τους. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα. Χρειάζεται να διακατέχεσαι από βαθιά μητρικά αισθήματα ως αρσενικό για να είσαι αυτό που λένε  μάτσο ή πολύ άνδρας ή γνήσιο ή ατόφιο αρσενικό.
Έχω δει επίσης  γυναίκες γίγαντες, ύψους 1.50, που μπορούν να κάψουν το σύμπαν και να το ξαναφτιάξουν από την αρχή προκειμένου να υπερασπιστούν το σπίτι τους, και τον κόσμο που τις περιβάλλει. 
 
 
Στερεότυπα που δημιουργούν ομίχλη στο τοπίο.
 
Ο μύθος που θέλει τις γυναίκες να αποφεύγουν το σεξ ή να μην είναι άπιστες, δεν ισχύει. Επιθυμούν το άλλο φύλο με την ίδια ένταση που αισθάνεται κι ένας άντρας. Απλώς είναι ακόμη μια αλήθεια που δεν λέγεται.
 
Καμιά φορά η γυναικεία πολυγαμικότητα δεν εκφράζεται, όχι από πουριτανισμό αλλά από ένα αίσθημα ευθύνης. Είναι άλλωστε κι εκείνες οι γυναίκες που γνωρίζουν την πολυγαμικότητα τους αλλά δεν "κερατώνουν" ασπαζόμενες την μονογαμία από ένα έμφυτο αντριλίκι. Το κουβαλούν μέσα τους και  νιώθουν  ότι πρέπει να το τηρήσουν ως ένα ιερό συμβόλαιο. Τηρούν με αυτό τον τρόπο μια συνειδητή υπεύθυνη στάση ενήλικα, με την οποία ζουν βαθιά την ερωτική σχέση τους κουβαλώντας την στην πλάτη, όπως ακριβώς θα κουβαλούσαν κι ένα μωρό για να το βγάλουν έξω από ένα φλεγόμενο σπίτι. Οι γυναίκες μάχονται και εφαρμόζουν την ζωή.
 
Από την άλλη, υπάρχουν και άνδρες αρρενωποί που αναλαμβάνουν την ευθύνη της σχέσης τους και κλείνουν τον έναν κύκλο πριν ανοίξουν τον άλλο,  γιατί αισθάνονται πολλοί σίγουροι για την σεξουαλικότητα τους. 
 
Το πραγματικό αρσενικό είναι μονογαμικό.
Σίγκμουντ Φρόυντ
 
Πέρα από τα στερεότυπα υπάρχουν:
 
Γυναίκες ακατάστατες άνδρες τακτικοί.
Γυναίκες ευαίσθητες, άνδρες σκληροί.
Άνδρες ευαίσθητοι, γυναίκες σκληρές.
Υπάρχουν τα πάντα.
Γιατί πέρα από το σεξουαλικό μας όργανο που μας καθορίζει είναι ο εγκέφαλος. Η πνευματικότητα που κουβαλάει ο καθένας. Το μεράκι, η λύπη και η χαρά.
 
Το να είσαι σωστή γυναίκα και κυρία στις ημέρες μας χρειάζεται μεγάλο αντριλίκι. Να εργάζεσαι από μικρή και να κυνηγάς την εξέλιξη σου παρ'όλες τις ανόητες προκαταλήψεις και κοινωνικές αντιξοότητας. Και στην τελική ο καθένας το ξέρει: καταντά ηρωική πράξη να κυκλοφορείς με τα τακούνια σου σε σκοτεινό δρόμο ,  έτοιμη  να αποκρούσεις τον αντίπαλο. 
 
Άνδρας και γυναίκα έχουν στο ίδιο ακριβώς σημείο την σπλήνα τους, το συκώτι τους, την καρδιά τους ενώ αρρωσταίνουν από τους ίδιους ιούς και νιώθουν την ίδια φλεγμονή στο ρινικό βλεννογόνο. Κάποτε γινόταν Σύνοδος για να καταλήξουν εάν η γυναίκα έχει ψυχή ενώ ήταν σίγουροι πως η γυναίκα έχει μικρότερο εγκέφαλο και άρα είναι βλάκας.
 
"Ο Αριστοτέλης θεωρούσε ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερα δόντια από τους άντρες. Αν και παντρεύτηκε δυο φορές, ποτέ δεν του πέρασε από το μυαλό να επαληθεύσει αυτήν τη θεωρία ελέγχοντας τα στόματα των συζύγων του."
Bertrand Russell
 
Άνδρες και γυναίκες φοβούνται  το ίδιο όταν η νύχτα πέφτει.
Η νύχτα, τους ανασύρει αγωνίες όταν είναι μόνοι στο κρεβάτι, αναζητώντας ο ένας την προστασία του άλλου ή επιθυμώντας να ψηλαφίσουν ένα ερωτικό σώμα. Είναι η στιγμή που δεν χρειάζεται να προσποιηθούν σε κανέναν. 
Άνδρας αναζητά γυναίκα. 
Γυναίκα αναζητά άνδρα.  
Άνθρωπος αναζητά άνθρωπο. 
 
Δεν είναι θέμα φύλου το φιλότιμο. Ούτε καταγωγής. Είναι θέμα αρχοντιάς και προσωπικότητας.
Μέσα σε κάθε γυναίκα βρίσκεται ένας άντρας. Και μέσα σε κάθε άνδρα μια γυναίκα.
Δεν είναι θέμα φύλου αλλά  θέμα ποιότητας.  
Δεν θα ανυψώσω την γυναίκα, δεν θα την βάλω σε ένα βάθρο για να πείσω ότι είναι αγία, ούτε θα πω πως αν η γυναίκα κυβερνούσε τον κόσμο αυτός ο κόσμος  θα ήταν καλύτερος. Γιατί δεν είναι ανάγκη η γυναίκα να είναι αγία η καλύτερη από τους άντρες . Δεν χρειάζεται να πείσει για τίποτε. Είτε την έχουν σκλαβώσει, είτε την έχουν απαξιώσει, είτε την έχουν χλευάσει, ακόμη κι αν την έχουν εξευτελίσει,  στην πραγματικότητα, είναι ένα ελεύθερο άτομο μέσα σε έναν  κόσμο που καθώς εξελίσσεται αλλάζει. Δικαιούται μια γυναίκα να είναι όσο λάθος γουστάρει αν δεν μπαίνει εμπόδιο στη ζωή κανενός. Το δικαιούται είτε της δίνουν οι άλλοι το δικαίωμα είτε όχι ,γιατί η γυναίκα  είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης και οφείλει να προχωρά μπροστά, δημιουργώντας την δική της εσωτερική ζωή .  Γιατί είναι ένας απλός φυσιολογικός άνθρωπος και όχι ράτσα σκύλου που χρήζει ειδικής εκπαίδευσης ούτε βέβαια και προϊόν που κυκλοφορεί με ορισμένες οδηγίες χρήσεως.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι πνευματικοί άνθρωποι. Όμως υπάρχει και μια άλλη πραγματικότητα η οποία προκύπτει από τους αληθινά εγκεφαλικά ανάπηρους, καθυστερημένους και αδιάγνωστους. Προς το παρόν μοιάζει να είναι η μοναδική αλήθεια. 
 
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, κατά μέσον όρο, 137 γυναίκες ανά τον κόσμο δολοφονούνται καθημερινά από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους. «Το σπίτι είναι το πιθανότερο μέρος διάπραξης εγκλήματος εις βάρος μιας γυναίκας». Περισσότερες από τις μισές από τις 87.000 γυναίκες που δολοφονήθηκαν το 2017 φέρεται ότι έπεσαν νεκρές από τα χέρια των πιο στενών τους ανθρώπων. Από αυτές, σχεδόν 30.000 σκοτώθηκαν από τον σύντροφό τους και άλλες 20.000 από έναν συγγενή τους.Αυτά είναι νούμερα, που καταγράφηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.
Η γυναίκα είναι ο νέγρος του κόσμου.
Τζων Λένον
 
Καθημερινά λοιπόν δολοφονούνται γυναίκες. 
Συνθλίβονται σωματικά, πνευματικά, ιδεολογικά. Αφανίζονται ..... εξολοθρεύονται. Πατέρας, σύζυγος ή συγγενής αισθάνεται ελεύθερος και ικανός να σκοτώσει και να αφανίσει, εξουσιάζοντας την ζωή και την ψυχή ενός πλάσματος που ισχυριζόταν κάποτε ότι αγαπούσε . 
Τι μπορεί λοιπόν να σκεφτεί κανείς για όλα αυτά; Τι συμπέρασμα να βγάλει για όλη αυτή την παράνοια; Την σχιζοφρένεια; 
 
Καθημερινά ειδήσεις, αναμεταδίδουν γεγονότα για :γυναίκες που "φυτεύονται" σε αλσύλλια, σε υπόγεια, σε κήπους ή πετιούνται κομματιασμένες στα σκουπίδια ή σε βαλίτσες ή πετιούνται από τα μπαλκόνια.. 
 
Μέσα σε όλο αυτόν τον απόηχο από τέτοιες τραγικές ειδήσεις ακόμη και εάν είσαι μια χαϊδεμένη προνομιούχα γυναίκα, ακόμη κι βρίσκεσαι στον 25 όροφο ενός πύργου του Μανχάταν, ζωντανή, προστατευμένη, πλούσια και καλοαναθρεμμένη με μοσχαναθρεμμένες υπηρέτριες να σε υπηρετούν, αντιλαμβάνεσαι , ότι αυτός ο κόσμος σε μισεί. 
Πως αρκεί να πέσει απλά η νύχτα ή να σε ερωτευθεί ένας αδιάγνωστος, για να βρεθείς κάπου παραχωμένη σε ένα χαντάκι.  
Τελικά ναι. Χρειάζεται πολύ μαγκιά και μέγιστο αντριλίκι να γεννηθείς και να παραμείνεις γυναίκα!
 
Σχεδόν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανεξαρτήτως φύλου, διακατέχεταιι από προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών, 
Πόρισμα μελέτης που εκπόνησε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. 
 
Ζωή Κυροπούλου.

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!