Ποια συμπληρώματα πρέπει να πάρετε, για να μην κάνετε ποτέ ρυτίδες! Από τον καθηγητή Γεώργιο Μανουσάκη.

 

 

 
 
Ποια συμπληρώματα πρέπει να πάρετε, για να μην κάνετε ποτέ  ρυτίδες! Από τον καθηγητή Γεώργιο Μανουσάκη.
 
Χρήσιμα διαιτητικά συμπληρώματα.
 
Ασβέστιο και μαγνήσιο.1.500 και 750 χιλιοστά του γραμμαρίου (mg)  αντιστοίχως την ημέρα, σε δόσεις μεταξύ γευμάτων και πριν από την κατάκλιση. Η ανεπάρκεια του ελαττώνει την ελαστικότητα του δέρματος.
 
Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη), 250,200 και 120mg αντιστοίχως τρείς φορές την ημέρα. Επιπλέον βιταμίνη Β12 (κοβολαμίνη), 250 εκατομμυριοστά του γραμμαρίου (ml) την ημέρα, Ελλατώνουν το στρες και επιβραδύνουν το γήρας.
 
Βιταμίνη C 1.500 mg σε τρείς δόσεις την ημέρα. Απαραίτητα για το σχηματισμό του κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που δίνει στο δέρμα ελαστικότητα. Επίσης ενισχύει την κυκλοφορία στα τριχοειδή αγγεία που τροφοδοτούν το δέρμα με αίμα.
 
Βιταμίνη D 400 ΙU την ημέρα. Η ανεπάρκεια της, συντελεί στη γήρανση του δέρματος.
 
Βιταμίνη Ε 400 IU την ημέρα την ημέρα. Προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και καθυστερεί τη γήρανση του.
 
Γλυκοζαμίνη. Χρησιμεύει για το σχηματισμό υγιούς δέρματος και συνδετικού ιστού.
 
β-καροτένιο 25000 διεθνείς μονάδες (ΙU) την ημέρα επί τρείς μήνες. Κατόπιν μπορούν να ελαττωθούν στις 10000 IU. Απαραίτητο για την επούλωση και τη δημιουργία δέρματος.
 
Λινέλαιο ή primrose oil, μια κουταλιά της σούπας την ημέρα. Περιέχει λινολενικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για το δέρμα.
 
 
Σελήνιο, 100mg την ημέρα. Ισχυρό αντιοξειδωτικό. Έχει συνεργική δράση με τη βιταμίνη Ε.
 
Ψευδάργυρος, 50 mg την ημέρα. Χρειάζεται για την δημιουργία κολλαγόνου και την υγεία του δέρματος.
 
Από τα βότανα το τζελ αλόης με την επάλειψη στα επίμαχα σημεία (ρυτίδες) επουλώνει και εφυδατώνει το δέρμα. Πολύ καλό κάνουν και οι κομπρέσες με εκχύλισμα χαμομηλιού.
 
Πηγή: Συμπληρώματα διατροφής-όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Γεωργίου Ε Μανουσάκη. Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ.
 
Η ιστοσελίδα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Ρωτήστε τον γιατρό σας.
 
 
Επιμέλεια: Ζωή Κυροπούλου
 
 

Share this article

Αποποίηση ευθύνης

Οι πληροφορίες σε αυτό τον διαδικτυακό τόπο παρέχονται ''ως έχουν''. Η εταιρία μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση, προς οποιονδήποτε, για οποιεσδήποτε άμεσες, έμμεσες, ειδικές ή παρεπόμενες ζημίες από την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας...

Δείτε περισσότερα

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα πιό πρόσφατα νέα μας!